Sara Eriksson ny chefredaktör för Astra

Sara Eriksson, 23, tog över som ny chefredaktör för Astra Nova i juni 2012. I och med redaktörsbytet bytte tidskriften också namn till Astra och förnyades från grunden. Nya Astra är nu en uttalat feministisk tidskrift och har en modern och fräsch design, skapad av tidningens AD Taika Mannila.
Feminism gäller alla och Astra riktar sig till både unga och gamla, kvinnor och män, gender blenders och alla där emellan.
– Vi vill få läsaren att tänka till och tänja på sina gränser. Vi ska ge nya perspektiv, idéer och väcka känslor, säger Sara Eriksson. Jag brinner för jämställdhetsfrågor och vill ge Astra Nova en tydligare feministisk linje.
Astra ska vara en samlande kraft för feminister på svenska i Finland. Målet är att skapa ett feministiskt nätverk kring tidskriften, genom aktivitet på nätet och evenemang för läsarna. Astra samarbetar också med nordiska systertidskrifter och andra feministiska aktörer, både i Finland och i grannländerna.
– Vi vill väcka debatt och kommer att synas och höras på många håll. Feministiska frågor är lika aktuella och viktiga i dag som 1919 när tidningen grundades, säger Eriksson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *